Boraink

Lássuk, mi kerül a poharadba!

Csupa könnyedség

Senki nem szeret néhány pohár bor után másnap fejfájással ébredni. Mi sem szeretünk. Éppen ezért alacsony alkoholtartalmú, könnyed borokat készítünk, hogy egy-egy borozós estére másnap is jó érzéssel gondoljatok. 

Boraink a termőterületen jellemző szőlőfajták illat- és ízvilágának esszenciái, egytől egyig roppanós gyümölcsösséggel, finom savakkal találkozhatsz bennük.

A komolyabb tételek kedvelőinek is tartogatunk meglepetést. Fahordós érlelésű boraink mélyebb, karakteresebb ízvilággal, magasabb alkoholtartalommal a borvidék kiváló tételei.

reduktív boraink

gyöngyözö ezerjó

Szenvedélyesen szeretjük a buborékokat, hisz oly pajkosan játszanak a pohárban és üdén pattannak szét a szájban. Ezért palackba zártuk őket Ezerjó szőlőnk társaságában, hogy egy légies, illatos, roppanósan gyümölcsös gyöngyöző bort kortyolhassatok péntek este. 

rosé

Vannak pillanatok, amikor hagynod kell magad elcsábítani. Ez most egy ilyen pillanat! Rosénk illata egy mesebeli málnás kertbe csábít, íze üdítően frissítő és gyümölcsös, olyan könnyed, akár egy nyári ‘bók’. És egy finom, hízelgő bóknak nem lehet ellenállni…

gyöngyözö rosé

Megkérdeztük a Kékfrankos rosé-nkat, mit szólna egy kis buborékhoz. Gondoltuk, ha mi szeretjük talán ő is fogja. Készítettünk idén egy kisebb mennyiséget. Aztán elvittük bemutatni néhány jó barátnak és úgy tűnik egymásra találtunk. Flamingó és mi. Most már marad velünk.

Irsai Olivér

Egy pillekönnyű Irsai Olivér igazán jól esik bármelyik estén, nem igaz? Már az illatával annyira elcsábít, hogy minden ízében érezni akarod! Könnyed, simogató, varázslatos, elragadó, mámoros… pont, mint egy könnyű kaland. Akarod? Hát persze, hogy akarod!

Ezerjó

Sokszor azzal jutsz el ismeretlen és csodálatos világokba, ha hagyod magad vezetni. Engedd át az irányítást Friday Kapitányunknak, aki egy karakteres, erőt sugárzó, magával ragadó egyéniség. Hidd el, nem fogsz csalódni, mindvégig a hatása alatt tart majd.

rajnai rizling

Úgy tartják, úriembernek születni kell. Mi mégis azt valljuk, igényességgel és nagy odafigyeléssel bárkiből úriember válhat. Ennek szellemében alkottuk meg a móri borvidék Lordját, aki boraink komolyabb tétele. Keresd a társaságát, jó modorával téged is rabul ejt!

Fahordós boraink

Ezerjó - késöi szüretelés

Mert a késő őszi napsütésben is kibontakozhat egy érett, hosszan tartó szerelem! Így történt 2020-ban, amikor gyönyörű sárgás, töppedt szemekkel teli ezerjó fürtjeinket tölgyfahordóba tettük, és 11 hónapot vártunk, hogy minden szépen összecsiszolódjék. Selymesen mazsolás, izgalmas, késői szerelem született belőle, melyre megérte várni.

Ezerjó

Mert ahogy telik az idő, érik bennünk valami, és szépen lassan meglátjuk a világ igazi értékeit. Ez a bor is ilyen, apáink bora. Végtelenül ízes, lágy, testes. Nincs benne semmi harsány, nem ítélkezik és nem beszél mellé. De ha megszólal, mindig igazat mond. 

Chardonnay

Kifinomult, elegáns, nagystílű huligán. Kirobbanó formában van, és mindig elveszi, amit akar. Lehengerel, átgázol rajtad, és úgy érzed, innen már nincs tovább. Nehéz tőle megszabadulni, hisz másnap újra eszedbe jut. Kezdőknek nem ajánlott, összetöri a szívüket!